ABT skal utvikle ingredienser for hudpleieprodukter basert på biomasse fra oliven

29.Mars 2016 at 13:02:03 CET

Pressemelding ABT Zembra

Aqua Bio Technology ASA og det britiske selskapet Zembra Ltd har inngått en intensjonsavtale om kommersialisering av biomasse fra produksjon av olivenolje. Basert på en lisensavtale vil ABT starte produktutvikling med sikte på å tilby enda en bærekraftig teknologi til kosmetikkindustrien.

Zembra har identifisert flere anvendelser for biomasse fra produksjon av olivenolje. Olivenrestene har tradisjonelt blitt sett på som avfall, men potensialet til dette materialet er nå i ferd med å bli oppdaget. Zembra har identifisert flere nye anvendelsesområder, som jordforbedring til blomsterdyrking, biodrivstoff og biomasse fra oliven brukt som håndrensemiddel.

Ifølge intensjonsavtalen skal ABT starte testing for å klarlegge potensialet for Zembras substanser i hudpleieprodukter. Mer konkret vil ABT undersøke eksfolieringsegenskapene til biomasse fra oliven, dvs evnen til å fjerne døde hudceller. Dersom testene er vellykket, kan denne biomassen erstatte små plastkuler som i dag ofte benyttes i hudpleieprodukter. Disse kulene er ikke bærekraftige og representerer et økende miljøproblem, ettersom mengden av plastkuler som er skylt ut i avløpet øker i havet.

Samarbeidet med Zembra gjenspeiler ABTs strategi for innlisensiering og kommersialisering av tredjepartsteknologi. I de nærmeste månedene vil ABT utføre tester av biomassen fra oliven for å fastslå sikkerhetsprofil og virkningsgrad i forhold til anvendelse i hudpleieprodukter.

Avtalen innebærer ingen betalinger på kontraktstidspunktet. ABT vil bære kostnadene for testingen av Zembras teknologi for bruk i hudpleie, og Zembra vil motta betalinger når produktet har nådd kommersiell anvendelse.

Intensjonsavtalen med Zembra er ABTs andre innlisensieringsavtale i år. En avtale med franske AlgoSource for kommersiell utviklingen av deres algeteknologi innenfor hudpleie ble annonsert 16. mars.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser fra egen teknologi kommersialiserer ABT også nye teknologier/ingredienser for samarbeidspartnere til bruk i og innovative hudpleieprodukter. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

Zembra Ltd. utnytter overflødig og rimelig biomasse til å utvikle en rekke kreative, kommersielle produkter ved hjelp av konsepter for bioraffinering. Et hovedfokus for Zembra er å utnytte overflødig, tørket biomasse fra industriell produksjon av olivenolje. Zembra har vært med å utvikle mekanisk og miljøvennlig bioprosessering og ekstraksjon for å omdanne avfall fra olivenoljeproduksjon til en rekke produktområder.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12