Godt første kvartal for Aqua Bio Technology

11.Mai 2016 at 08:00:00 CET

ABT Q1 2016 pressemelding
ABT Q1 2016 rapport
ABT Q1 2016 presentasjon

Aqua Bio Technology ASA hadde sin høyeste omsetning noen gang i første kvartal 2016. Inntektene var 12,5 millioner kroner, mot 9,1 millioner kroner i fjor.

ABT opprettholdt sin sterke lønnsomhet i første kvartal. EBITDA endte på 6,1 millioner kroner, noe som tilsvarer en EBITDA-margin på 49 prosent. I fjorårets første kvartal var EBITDA 5,2 millioner koner, som gjenspeiler en margin på 58 prosent. Driftskostnadene ble i første kvartal i år negativt påvirket av et søksmål per mars i år, fra en av ABTs kunder i USA. Selskapet foretok en avsetning på to millioner kroner til dekning av forventede advokatkostnader. Søksmålet er fortsatt uavklart, mens partene forsøker å kunne finne en løsning gjennom dialog. En fortsatt prosess derimot, vil øke Selskapets juridiske kostnader inntil prosessen er avsluttet.

ABTs strategi er å utnytte selskapets ressurser og ekspertise til å kommersialisere teknologi fra tredjepart for anvendelse i kosmetikk. Denne raskt voksende industrien har et stort og udekket behov for nye og bærekraftige ingredienser.

I første kvartal inngikk ABT partnerskap med to produsenter av substanser som kan ha et betydelig potensial og verdi for kosmetikkindustrien. Selskapet har igangsatt prosessen for å dokumentere effekt og sikkerhet ved substansene og forventer å lansere de nye produktene i fjerde kvartal i år.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser fra egen teknologi kommersialiserer ABT også nye teknologier/ingredienser for samarbeidspartnere til bruk i og innovative hudpleieprodukter. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12