ABT: Oppdatert informasjon om søksmål i USA

07.Juni 2016 at 15:15:51 CET

ABT soksmal i USA pressemelding

Det vises til ABTs melding 28. mars 2016 om søksmål mot selskapet I USA. Følgende oppdaterte informasjon kan nå gis:

Et rettsmøte for å behandle et krav om midlertidig forføyning i søksmålet som er reist mot Aqua Bio Technology ASA, er avholdt ved en føderal domstol i delstaten New Yorks distrikt sør. I rettsmøtet forsvarte ABT seg mot påstandene som er fremsatt av Access Business Group International LLC. De involverte partene vil nå inngi ytterligere prosess-skriv til retten, som forventes å ta en avgjørelse senere denne måneden.

Access anla søksmål mot ABT i mars i år og hevdet at selskapet bryter en kontraktsmessig forpliktelse til å levere en ingrediens for kosmetikk. Domstolen i New York har tidligere avvist Access' krav om midlertidig forføyning mot ABT. Retten vil nå fatte en avgjørelse basert på de vitnemål som er gitt i retten og ytterligere dokumentasjon fra partene.

ABT og Access inngikk i februar 2012 en avtale som ga Access eksklusivitet på visse vilkår til å selge hudpleieprodukter som inneholder ABTs ingrediens Aquabeautine XL® i sin direktesalgskanal. Avtalen utløp 1. januar 2016. Før partene ble enige om vilkårene for fortsatte leveranser av Aquabeautine XL® fra ABT, tok Access rettslige skritt der det blant annet ble hevdet at ABT bryter avtalen.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser fra egen teknologi kommersialiserer ABT også nye teknologier/ingredienser for samarbeidspartnere til bruk i og innovative hudpleieprodukter. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12