Krav om midlertidig forføyning mot ABT avvist av amerikansk domstol - søksmål stilt i bero

29.Juni 2016 at 10:34:11 CET

Pressemelding US soksmal

Den føderale domstolen i Distrikt sør i delstaten New York, USA, har for andre gang avvist et krav om midlertidig forføyning mot Aqua Bio Technology ASA, fremsatt av Access Business Group International LLC. Domstolen besluttet også å stille saken i bero i påvente av voldgiftsbehandling, som er den mekanismen for tvisteløsning som partene avtalte i den opprinnelige kontrakten.
 
Retten har tidligere avvist et krav om midlertidig forføyning mot ABT, og har nå på nytt sagt nei til et krav om en midlertidig avgjørelse i saken. I tillegg mener retten at Access ikke kan påvise uopprettelig skade i saken, og retten har dessuten stilt den amerikanske rettssaken i bero i påvente av at partene kan løse den gjennom voldgift i London, slik den opprinnelige kontrakten angir som fremgangsmåte.
 
Access saksøkte ABT i mars i år med påstand om at selskapet bryter en kontraktsforpliktelse til å levere en ingrediens for kosmetikk. ABT og Access inngikk i 2012 en avtale som ga Access eksklusivitet på visse vilkår til å selge hudpleieprodukter som inneholder ABTs ingrediens Aquabeautine XL® i sin direktesalgskanal. Avtalen utløp 1. januar 2016. Før partene ble enige om vilkårene for ABTs fortsatte leveranser av Aquabeautine XL®, gikk Access til søksmål med påstand om kontraktsbrudd.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser fra egen teknologi kommersialiserer ABT også nye teknologier/ingredienser for samarbeidspartnere til bruk i og innovative hudpleieprodukter. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12