Aqua Bio Technology: Stabil omsetning, resultatet svekket av rettstvist i USA

17.August 2016 at 08:08:53 CET

ABT rapport Q2 2016
Pressemelding ABT Q2 2016
Presentasjon ABT Q2 2016

Aqua Bio Technology ASA hadde en god omsetning i andre kvartal 2016, mens selskapets lønnsomhet ble negativt påvirket av engangskostnader knyttet til en rettstvist mot selskapet i USA. En føderal domstol har i to omganger avvist kravene mot ABT, fremsatt av Access Business Group International LLC.

ABT hadde en omsetning på 12,5 millioner kroner i andre kvartal, en økning fra 9,0 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. De to første kvartalene i 2016 hadde den høyeste omsetningen i selskapets historie.

EBITDA for andre kvartal endte på 0,6 millioner kroner, en nedgang fra fjorårets 4,7 millioner kroner. Resultat før skatt ble -0,9 millioner kroner mot 3,2 millioner kroner i fjor. Nedgangen skyldes kostnader i forbindelse med rettstvisten.

For første halvår 2016 hadde ABT en omsetning på 25,1 millioner kroner, en økning fra 18,1 millioner kroner I fjor. EBITDA endte på 6,7 millioner kroner mot 10,0 millioner for de første seks månedene av 2015. Resultat før skatt for de første seks månedene var 3,7 millioner kroner mot 7,3 millioner kroner i fjor.

Søksmålet mot ABT ble anlagt av en amerikansk kunde som hevdet kontraktsbrudd. Kravet om rettslig inngripen mot ABT ble i to omganger avvist av retten, og henvist til voldgift i London, som er den tvisteløsningen som partene var enige om i sin opprinnelige kontrakt. Voldgiftsforhandlinger har blitt initiert. Kontrakten mellom partene utløp 1. januar 2016.

Aqua Bio Technology forbereder nå lansering av flere nye ingredienser til hudpleieprodukter basert på tredjeparts teknologi. Sikkerhets- og effektivitetsstudier forventes å være gjennomført i tredje kvartal, etterfulgt av markedsintroduksjoner i fjerde kvartal. ABT forventer å få inntekter fra de nye produktene i 2017.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser fra egen teknologi kommersialiserer ABT også nye teknologier/ingredienser for samarbeidspartnere til bruk i og innovative hudpleieprodukter. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12