ABT utvider forretningsmodellen

11.Januar 2017 at 08:00:00 CET

ABT utvider forretningsmodellen

Aqua Bio Technology ASA har besluttet å utvide selskapets forretningsmodell til også å omfatte markedsføring og salg av tredjeparts produkter til konsumenter og profesjonelle brukere. Inntil nå har ABTs virksomhet vært begrenset til utvikling og salg av ingredienser til kosmetikkindustrien.

Selskapet vil fortsette med utvikling og markedsføring av ingredienser, samtidig som Aqua Bio Technology skal etableres som et komplett kommersielt senter for bærekraftig teknologi rettet mot hudpleie og kosttilskudd.

Endringen representerer det tredje trinnet i utviklingen av Aqua Bio Technology. Første trinn var kommersialiseringen av ABTs egeneide teknologi. I denne fasen kjøpte en amerikansk produsent av hudpleieprodukter eksklusive rettigheter til ABTs hovedingrediens Aquabeautine XL(TM). I trinn to ble ABT utviklet til et senter for kommersialisering av tredjeparts ingredienser til kosmetikkindustrien. Selskapet har inngått partnerskap med flere teknologieiere og er i ferd med å tilpasse og kommersialisere nye ingredienser for hudpleieprodukter. Ytterligere partnerskap i dette segmentet er ventet, og de første ingrediensene vil komme på markedet tidlig i 2017.

I det tredje trinnet vil ABT, basert på partnerskap, markedsføre ferdige produkter til konsumenter og profesjonelle brukere. ABTs partnere vil være produkteiere og produsenter som allerede finnes i markedet. ABTs bidrag er å styrke produktenes kommersielle potensial i utvalgte områder, hovedsakelig i Europa og Midtøsten.

- ABT vil drive innenfor to forretningsområder fremover: Ingredienser og konsumentprodukter. Fellesnevnerne er bærekraftig bioteknologi og vårt fokus på hudpleie og kosttilskudd, sier adm. direktør Arvid Lindberg i ABT.

Aqua Bio Technology ser gode grunner til å utvide forretningsmodellen.

- Den representerer redusert risiko gjennom diversifisering og et større inntektspotensial gjennom et utvidet fotavtrykk i markedet. Vi vil kontrollere en større del av verdikjeden og den utvidede forretningsmodellen byr dessuten på stordriftsfordeler. I tillegg gir den bedre utnyttelse av ABTs kompetanse og egenskaper, sier Arvid Lindberg.

ABTs forretningsmodell vil fortsatt i hovedsak være basert på royalty, ved at selskapets har beskjedne investeringer ved starten av samarbeidet mens partnerne mottar royalty-betalinger når produktene blir solgt i markedet. Utvidelsen av forretningsmodellen innebærer derfor ikke større investeringer.

Aqua Bio Technology har forhandlet med flere rettighetshavere og produsenter de siste månedene og forventer å kunne annonsere nye partnerskap i løpet av kort tid.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser fra egen teknologi kommersialiserer ABT også nye teknologier/ingredienser fra samarbeidspartnere til bruk i innovative hudpleieprodukter. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12