Aqua Bio Technology utvider produktporteføljen

12.Januar 2017 at 08:49:59 CET

ABT utvider produktportefoljen

Aqua Bio Technology ASA har inngått en avtale med Tromsø-selskapet ScandiDerma om distribusjon og salg av produktfamilien Cuvget. Samarbeidet med ScandiDerma er ABTs første skritt i realiseringen av selskapets utvidede forretningsmodell, som ble offentliggjort 11. januar 2017.

ScandiDerma eier en serie kosmetikkprodukter under merkevarenavnet Cuvget. Hovedingrediensen er arktisk chaga, en sopp som vokser på bjørketrær i Arktis. Substansen har vært kjent i russisk og samisk naturmedisin i flere hundre år. Laboratorieforsøk har avdekket en potent kombinasjon av vitaminer og antioksidanter og det er dokumentert at chagabaserte produkter har svært positive effekter på hud.

ABT har sikret seg eksklusive distribusjonsrettigheter for Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA), og vil i den første fasen fokusere på de skandinaviske markedene. Det første produktet, Cuvget Instant Vitamine Ampoules, vil bli lansert umiddelbart, mens ytterligere tre produkter lanseres i løpet av de nærmeste månedene.

- ScandiDerma er en liten norsk utfordrer i et voksende internasjonalt marked. Vi har stor tro på teknologien bak Cuvget, som er godt tilpasset den økende etterspørselen etter effektive og naturlige hudpleieprodukter, sier adm. direktør Arvid Lindberg i Aqua Bio Technology.

- ScandiDerma er veldig glad for å inngå denne avtalen med ABT. ABTs ledelse har gjennom årene vist en enestående kapasitet innenfor high-end kosmetikkmarkedet. ScandiDerma er entusiastiske og ser frem imot å arbeide sammen med ABT for å nå ut med Cuvget til forbrukere i Europa og Midt-østen, sier adm. direktør Geir Håvard Kvalheim i ScandiDerma.

Avtalen gir ABT en opsjon på å erverve alle aksjene i ScandiDerma AS på nærmere bestemte vilkår. Opsjonen utløper 31. desember 2017. Basert på erfaringene i 2017, vil ABT avgjøre om opsjonen skal benyttes eller om samarbeidet skal fortsette på kommersielle vilkår ut over 2017.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser fra egen teknologi kommersialiserer ABT også nye teknologier/ingredienser fra samarbeidspartnere til bruk i innovative hudpleieprodukter. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12