Aqua Bio Technology med nytt teknologipartnerskap

13.Januar 2017 at 08:18:33 CET

ABT med nytt teknologipartnerskap

Aqua Bio Technology ASA har inngått en utviklingsavtale med Banco Espanol de Algas (BEA), som er et senter i tilknytning til universitetet i Las Palmas, Gran Canaria - Spania. Senteret er et av Europas fremste innen dyrkning og utvikling av mikroalger og blågrønnbakterier for kommersiell anvendelse.

BEA er ABTs tredje teknologipartner etter at selskapets rettet sin hovedvirksomhet mot kommersialisering av tredjeparts bioteknologi. Tidligere er det inngått avtaler med britiske og franske samarbeidspartnere. De første produktene som er utviklet gjennom disse samarbeidsavtalene vil bli lansert i løpet av kort tid.

Banco Espanol de Algas skal sammen med ABT undersøke ulike stammer av alger med sikte på å utvikle betaglukanbaserte ingredienser med potensial innen hudpleieprodukter og kosttilskudd. Når ingrediensene er ferdig utviklet, vil ABT ha eksklusivitet og adgang til å sikre patentbeskyttelse av disse. ABT vil også ha kontroll over produksjonen av ingrediensene.

Avtalen innebærer marginale kostnader for ABT i den første fasen, mens BEA vil motta royaltyinntekter når ingredienser basert på samarbeidet er kommet i salg.

- Vi har stor tro på at marine betaglukaner er godt egnet som ingredienser, både for hudpleieprodukter og i kosttilskudd. Dette er naturlige stoffer som har vist seg å ha flere positiv effekter, blant annet slik at kroppen selv bidrar til å holde huden frisk og at immunforsvaret styrkes, sier adm. direktør Arvid Lindberg i Aqua Bio Technology.

Aqua Bio Technology ASA har nylig utvidet forretningsmodellen. Samtidig som selskapet fortsetter sin utvikling som et senter for kommersialisering av tredjeparts teknologi - som BEAs teknologi - til ingredienser for kosmetikkindustrien, har ABT også utvidet virksomheten til å omfatte markedsføring og salg av tredjeparts hudpleieprodukter til konsumenter og profesjonelle brukere.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser fra egen teknologi kommersialiserer ABT også nye teknologier/ingredienser fra samarbeidspartnere til bruk i innovative hudpleieprodukter. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12