Aqua Bio Technology inngår forlik med tidligere kunde i USA

02.Februar 2018 at 02:34:13 CET

Aqua Bio Technology inngar forlik med tidligere kunde i USA

Aqua Bio Technology ASA (ABT) har inngått forlik med Access Business Group International LLC (Access) i forbindelse med en rettstvist som har pågått siden 2016.

Etter en vellykket megling har ABT valgt å inngå et forlik med Access. Forliket er inngått for å redusere kostnadene relatert til saken for at ABTs administrasjon fullt ut skal kunne fokusere på daglig drift og videre kommersialisering av selskapets nye ingredienser og produktserier.

Forliket innebærer at ABT betaler USD 15.000 til et veldedig formål og at hver av partene dekker egne omkostninger. 

Access anla i mars 2016 en midlertid forføyning og søksmål mot ABT ved en føderal domstol i New York, USA. Access hevdet at ABT hadde brutt blant annet en kontraktsforpliktelse til å levere en ingrediens til bruk i kosmetikk. Domstolen i New York avviste Access' krav og partene forfulgte hver sine krav ved voldgift i Storbritannia som er den tvisteløsningsmekanismen som opprinnelig ble avtalt mellom partene.

ABT har bestridt Access' påstander og krav og mener å ha oppfylt alle sider ved kontrakten med Access.

Det er imidlertid en realitet at konflikten med Access gjennom snart 2 år har vært en stor belastning for en liten organisasjon samtidig som kostnadene ved saken har vært svært høye. Før forliket hadde tvistemålet påført ABT engangskostnader på om lag 20 millioner kroner, og som selskapet formidlet i halvårsrapporten for 2017, har kostnader knyttet til tvistemålet lagt en betydelig demper på ABTs finansielle resultater.

- Jeg er tilfreds med at vi har fått en endelig avslutning på denne saken. Vi mener forliket representerer en riktig løsning for ABT og dets eiere, sier administrerende direktør i Aqua Bio Technology ASA, Arvid Lindberg.    

- Nå retter vi blikket fremover og vil bruke tiden til å realisere ABTs potensial, levere godt på våre attraktive distribusjonsavtaler i våre markeder og derigjennom skape verdier for våre eiere, sier Lindberg.

For ytterligere informasjon, kontakt administrerende direktør i Aqua Bio Technology, Arvid Lindberg på telefon 982 45 410.

Aqua Bio Technology (ABT) utvikler og kommersialiserer bærekraftig bioteknologi for bruk i hudpleieprodukter. ABTs kosmetikkingredienser er svært effektive og de representerer et naturlig alternativ til tradisjonelle ingredienser for kosmetikkindustrien. ABT markedsfører og selger dessuten naturlige hudpleieprodukter utviklet av partnere til konsumenter og profesjonelle brukere. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

Oslo, 2. februar 2018

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12.