Aqua Bio Technology : Arsrapport 2017 og halvarsrapport 2017

24.April 2018 at 07:00:00 CET

BM_Arsrapport 2017 og halvarsrapport 2017
Arsrapport 2017 and Interim Report 2017

Aqua Bio Technology ASA (ABT) fikk et driftsresultat i 2017 på -14,9 millioner kroner, mot 2,9 millioner kroner i 2016. De finansielle resultatene ble betydelig påvirket av et tvistemål med en tidligere kunde som pågikk gjennom hele året. Tvistemålet er nå avsluttet. Samlede engangskostnader knyttet til tvistemålet var på omlag 12 millioner kroner i 2017.

-2017 var et krevende år for oss som følge av de store engangskostnadene som påløp i forbindelse med tvistemålet, som fikk betydelig negativ effekt på resultatene. På den positive siden inngikk vi i 2017 samarbeidsavtaler som sikret oss nye eksklusive salgs- og distribusjonsrettigheter for merkevarene Moana og Cuvget, og inn i 2018 pågår det flere prosesser for innsalg av begge merkevarer til distributører og utsalgssteder i EMEA (Europa, Midt-Østen, Afrika), sier Arvid Lindberg, administrerende direktør i Aqua Bio Technology.

Parallelt med håndteringen av tvistemålet har selskapet implementert en utvidet og mer diversifisert forretningsmodell som gir ABT nye utviklingsmuligheter.

-I løpet av året har vi gjennomført den tredje fasen i utviklingen av ABTs forretningsmodell, som gjør at vi har fått ytterligere ett ben å stå på gjennom at vi nå også markedsfører og selger sluttprodukter direkte til konsumentmarkedet. Sammen med vårt arbeid med å utvikle ingredienser til kosmetikkindustrien, bidrar utvidelsen av forretningsmodellen til at vi er optimistiske med tanke på selskapets muligheter fremover, sier Lindberg.

I 2018 har Aqua Bio Technology en bredere plattform enn tidligere. Fire nye ingredienser for hudpleieprodukter er i ferd med å bli klargjort for industrien og to produktserier er på vei ut til forbrukerne. En fellesnevner for ABTs forretningsidé, er at virkestoffene er naturlige og bærekraftige.

-Tradisjonelle virkestoffer, som kan ha negative effekter på både helse og miljø, er på vikende front. Dette gjelder både regulatorisk og ikke minst med tanke på forbrukernes holdninger og bevissthet rundt dette. Dermed er også ABT en del av det «grønne skiftet», sier Arvid Lindberg.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser kommersialiserer ABT også nye teknologier/konsumentprodukter innen hudpleie gjennom inn-lisensieringsavtaler med samarbeidspartnere. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12