Aqua Bio Technology - Rapport for 1. halvår 2018

22.August 2018 at 08:00:00 CET

BM 1halvaar2018
Rapport 1halvaar2018

Aqua Bio Technology ASA (ABT) fikk et resultat etter skatt på minus 9 millioner kroner i første halvår 2018. EBITDA for perioden endte på minus 8,6 millioner kroner. Tilsvarende tall for samme periode i 2017 var henholdsvis minus 2,9 millioner kroner og minus 3,3 millioner kroner. Bortfall av faste minimum royalty-inntekter og lavere salg enn forventet, samt kostnader knyttet til tvistemål i USA, er hovedforklaringen til resultatet.

ABTs inntekter i første halvår 2018 beløp seg til 0,65 millioner kroner, sammenlignet med 8,9 millioner kroner i tilsvarende periode i 2017. Bortfall av faste minimum royalty-inntekter fra den opprinnelige avtalen med selskapets amerikanske partner, Restorsea, er den viktigste årsaken til reduksjonen i inntekter. I tillegg har inntekter fra salg av selskapets sluttprodukter til konsumenter vært lavere enn forventet i perioden.

Uenigheten med en tidligere amerikansk kunde ble forlikt i februar 2018. Forliket setter et endelig punktum for tvistemålet som samlet har kostet ABT mer enn 20 millioner kroner.

I april 2018 inngikk ABT en distribusjonsavtale med en ny partner i Kuwait/Midt-Østen. Dette er i tråd med selskapets forretningsmodell, som inkluderer markedsføring og distribusjon av tredjeparts hudpleieprodukter direkte til konsumenter og profesjonelle brukere.

I løpet av halvåret har ABT bistått sine distributører med lanseringer i flere land, deriblant Sveits og Tyskland. Distributørene arbeider kontinuerlig med innsalg til detaljister i de lokale markedene de har ansvar for. Etter rapporteringsperiodens utgang har ABT signert en intensjonsavtale med en mulig ny partner i Saudi-Arabia.

Selskapet har fremdeles tro på at dagens forretningsmodell vil bidra til en god utvikling for selskapet, og har arbeidet med å etablere nye distribusjonsavtaler som en hovedprioritet. Selskapet er kontinuerlig i samtaler med både eksisterende og nye potensielle samarbeidspartnere for salg og distribusjon av hudpleieseriene Moana og Cuvget.

I juni 2018 mottok ABT et erstatningssøksmål fra en tidligere svensk kunde. Søksmålet er basert på en påstand om at ABT ikke har overholdt sine forpliktelser etter en forliksavtale fra 2009. ABT avviser at det er grunnlag for noe krav.

Selskapets likviditetssituasjon tilsier at Selskapet søker å hente inn ytterligere kapital i løpet av annet halvår.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser kommersialiserer ABT også nye teknologier/konsumentprodukter innen hudpleie gjennom inn-lisensieringsavtaler med samarbeidspartnere. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12