1999-11-09 08:00:00

Traction: Delårsrapport 990101-990930

  • Resultatet efter skatt 14,8 Mkr; 3:-/per aktie.
  • Den aviserade KM-Lab - affären höjer vinsten med ytterligare 6:-/aktie.
  • Den synliga portföljreserven har ökat med 55 Mkr; 10:-/aktie till 111 Mkr.
  • Traction garanterar konvertibelt förlagslån i Biophausia AB.
  • Tre nya projekt.
  • Sven-Christer Nilsson in i styrelsen.

    Verksamheten
    Läget i Traction är gott. Vi redovisar ett resultat om cirka 14,8 Mkr under de nio första månaderna. Den underliggande värdeutvecklingen har varit mycket god. I den noterade delen av portföljen har reserven ökat med 55 Mkr till 111 Mkr. I den onoterade delen av portföljen har också stora framsteg gjorts. Under det fjärde kvartalet räknar vi med att redovisa ett mycket bra resultat, främst genom en större reavinst vid vår avtalade försäljning av KM Lab AB. Helårsresultatet torde överstiga föregående års resultat om 49 Mkr. Planerade affärer och förväntad utveckling bör också innebära ett klart bättre resultat under nästa år.

    Under året har vi engagerat oss i tre nya projekt: Medmera Distribution AB, datadistribution, Hagakure Network AB, rekrytering, och Berg & Hav AB, grossist för sportutrustning och fritidskläder. Vi har också garanterat en nyemission av ett konvertibelt förlagslån på 25 Mkr i läkemedelsbolaget Biophausia AB.

    I sju av våra projekt har vi utökat vårt finansiella engagemang. I fyra projekt har vi garanterat nyemissioner. Vi har också medverkat i ett flertal bolagsaffärer bland våra portföljföretag. Ett engagemang, CMA, är sålt med god förtjänst och i ytterligare några har mindre avyttringar skett.

    Till styrelsen har vi lyckats engagera Sven-Christer Nilsson och som nya medarbetare Petter Stillström och Claes Thulin.

    Tractionkoncernens reserver hos SPP och i egna pensionsstiftelser uppgår till cirka 15 Mkr. Koncernens likvida medel uppgår till cirka 30 Mkr, härtill kommer cirka 40 Mkr som frigörs vid den framtida försäljningen av KM-Lab.

    Ekonomisk information 1999

    Publiceringsdatum för planerad ekonomisk information avseende 1999

    Bokslutskommuniké 1999 10 februari 2000


    Stockholm 1999-11-03

    Bengt Stillström
    VD

    För tabeller, se bifogad word-fil.

    Bifogat dokument