1999-11-16 08:00:00

Traction: Easy T genomför private placement

- Tractions intressebolag Easy T AB genomför en private placement om 50-70 miljoner kronor
- Värderingen indikerar en ytterligare dold reserv om 30-35 miljoner kronor i Traction
- Easy T är Nordens ledande leverantör av system för online bokning av flygbiljetter och driver Sveriges största Internetbaserade resebyrå

Easy T:s nyemission riktas till ett begränsat antal institutionella placerare. Emissionen genomförs i regi av Hagströmer & Qviberg Fondkommission AB. Tractions andel av bolagets aktier uppgår till 27% före emission.

Easy T driver Sveriges ledande tjänst för online försäljning av flygbiljetter. Varje dag använder 10.000 personer bolagets system T Book och hittills har mer än 6.000 personer köpt flygbiljetter online från bolagets online resebyrå. Genom Easy T:s egen resebyrå och licenstagarna Travel Lab och Mr Jet används systemet T-Book av minst 60% av de som bokar flygbiljetter på Internet. Det är ett enkelt, snabbt, tillgängligt och billigt sätt för många kunder att köpa både privat- och affärsflygbiljetter. Besök gärna tjänsten på www.easyt.se eller www.billigtflyg.com.

Emissionslikviden kommer användas för att expandera internationellt, för att vidareutveckla programvaran och för att möjliggöra nya distributionskanaler som exempelvis mobilt Internet.

Den internationella expansionen har påbörjats och kommer att accelereras genom nyemissionen. Systemet har sålts till licenstagare i Norge och på Irland. Easy T har etablerat verksamhet i England och räknar med att under februari kunna leverera biljetter på denna marknad. Även Tyskland, Holland, Frankrike och övriga europeiska marknader kommer att utvecklas genom licensiering av systemet T Book och den egna Internet resebyrå tjänsten.

För mer information kontakta:

Bengt Stillström, AB Traction, 0708-78 69 29

Michael de Jong, VD Easy T AB, 070-529 89 99

Johan Unger, Hagströmer & Qviberg FK AB, 08 -696 17 00

Bifogat dokument