2000-03-30 09:53:00

Traction: Vinstprognos första kvartalet 250 msek

- motsvarar 44 SEK/aktie
- det synliga egna kapitalet ökar med 70%
till 610MSEK, eller 108 SEK/aktie

Tractions långsiktiga mål är en genomsnittlig avkastning om 25% per år efter skatt. Målsättningen har, mätt under en längre period, överträffats med god marginal.

Med utgångspunkt från den nya kapitalnivån, blir normerat avkastningskrav 26 respektive 34 SEK per aktie för de två närmaste åren. Det finns redan reserver som vid en realisation täcker dessa vinstbehov.

Bakom den kraftiga vinstökningen och reservökningen som har realiserats och visat sig, ligger satsningen för flera år sedan på den nya IT-teknikens genom-brott. Traction har en stor del av sin portfölj investerad i företag som kan bli stora vinnare i den av andra benämnda "nya ekonomin".

Traction har frigjort 200 MSEK som nu skall satsas på en mängd nya projekt, många små och några större.

Huvuddelen av resultatet är hänförligt till en minskning av ägandedelen i Thala-mus Networks vid och inför en private placement, som tillförde bolaget 250 MSEK. Tractions innehav i bolaget uppgår till drygt 700.000 aktier, vilket gör oss till en av Thalamus största delägare.

Traction är ett 25 år gammalt riskkapitalbolag som medverkat vid utvecklingen av en lång rad framgångsrika bolag. Traction utgår ifrån en egen metodik foku- serad på kommunikation, kassaflöde och riskeliminering.
Se www.traction.se

Stockholm den 30 mars 2000
AB Traction


Bengt Stillström