2000-03-01 17:37:00

Traction: Tractions bud på km faller

- Tractions bud på KM faller
- Traction satsar både på KM och fler nya projekt

Traction lade 00-02-14 ett bud på att köpa samtliga aktier i Kjessler & Mannerstråle AB. Budet var villkorat av att Traction kunde förvärva mer än 90% av aktierna. Johan Rapp har för Traction förklarat att han anser budet om 65 SEK alltför lågt och att det inte accepteras för hans del. Eftersom Johan Rapp kontrollerar c:a 15% av KM saknas därmed förutsättningen för 90% anslutning. Traction drar därför tillbaka sitt bud.

För Tractions del innebär det att det frigjorda finansiella utrymmet i stället kan användas till många andra nya projekt.

Traction kommer också fortsättningsvis att medverka som aktiv huvudägare i KM med Johan Rapp som stor minoritetsdelägare. Vi har stor förståelse för Johan Rapps värdering; vi delar ju den. Det var därför vi ville öka vårt ägande. Tyvärr blir det svårigheter att få rätt värdering av SPP-medlen vid internationella strukturaffärer. Vi tvingas ge bort svårförklarliga värden om vi alls lyckas med någon affär. Den belastningen får vi tyvärr leva med till SPP:s styrelse fattar korrekta beslut.

Traction, som frigjort mycket vinstmedel och kapital för KM-affären, satsar nu i stället på att kraftigt expandera med andra affärer. Dels ska Traction leta efter nya projekt, dels starta med ett antal internt genererande affärsidéer.

För att genomföra detta behövs ett tiotal nya medarbetare. Vi söker personer med olika bakgrund, exempelvis bolagsjurist/advokat, controller eller revisor, marknadsförare eller PR-person, personalchef/rekryterare, säljare och VD.

Vi söker också personal med vilja och förmåga att ta tag i en affärsidé och göra ett företag av den.

Stockholm den 1 mars 2000
AB Traction


Bengt Stillström

Bifogat dokument