2004-01-01 00:00:00

Traction: Bombus och Scoop går samman

Bombus och Scoop har tecknat en avsiktsförklaring som innebär att bolagen går samman genom att Bombus AB förvärvar Wilkenson Scoop AB.

Sammanslagningen Bombus/SCOOP ägs av AB Traction, Bombus Systems AB samt Ulf Wilkenson. Det nya bolaget har mer än 250 tidningskunder varav ca 80 i Sverige och ca 170 utomlands, bland annat i Finland, USA och Storbritannien.

Klas Gustafsson på AB Traction säger:
- Jag är mycket nöjd med att vi går ihop med SCOOP. I och med den här sammanslagningen så tar vi första steget mot en omstrukturering av mjukvarubranschen för tidningar och förlag.

Maurits Bogelid och Conny Ibstedt från Bombus samt Ulf Wilkenson från Scoop är överens:
- Med vårt kunnande och våra produkter inom tryckt och digital publicering så kompletterar vi varandra. Och med Traction som delägare och partner så bygger vi ett starkt och långsiktigt bolag, konstaterar de.

Ny VD i det sammanslagna bolaget blir Ulf Wilkenson. I samband med detta har Bombus tidigare VD Jan Rejdnell slutat sin tjänst i bolaget.

Bombus har sedan 1997 gjort ett 80-tal installationer av Headline i Sverige, varav hälften inom tidningar och förlag. Scoop har sedan 1992 byggt ett överlägset fäste som leverantör av system till tidningar i Sverige och utomlands.

Tillsammans erbjuder Bombus/SCOOP världsledande lösningar inom redaktionell planering, produktion, publicering och arkivering för pappersbaserade och digitala medier.

För mer information, kontakta:
Maurits Bogelid, 0730-22 23 52
Conny Ibstedt, 0730-22 23 50
Ulf Wilkenson, 0708-62 65 14

Läs mer om...
Bombus: www.bombus.se
SCOOP: www.scoop.se
Traction: www.traction.se

Bifogat dokument