2004-06-03 12:00:00

Traction: Nextlink: Traction garanterar hela nyemissionen i Nextlink

AKTIEN HANDLAS INOFFICIELLT PÅ NORDIC OTC FRÅN DEN 7 JUNI

Investmentbolaget Traction garanterar hela Nextlinks riktade nyemission om 15,3 mkr, Traction har även erhållit rätten att teckna aktier för 5,1 mkr i emissionen som Nextlink för närvarande genomför, vilken beräknas slutföras fredagen den 4 juni 2004.

I en kommentar till affären säger Nextlinks VD Lars Stenfeldt-Hansen:

"Vi ser positivt på garantin för emissionen, och ser det som ett starkt bevis på Tractions intresse för bolaget. Att emissionen nu är säkerställd i sin helhet ger bolaget arbetsro för att fortsätta enligt den fastlagda strategin."

Från den den 7 juni 2004 kommer Nextlink att handlas inofficiellt inom ramen för NGM Nordic OTC under symbolen NXTL. Bolaget har utsett Mangold Fondkommission AB som sponsor.



För mer information vänligen kontakta;
Nextlink AB AB Traction
Lars Stenfeldt Hansen, CEO Klas Åström, Chef Traction Invest
Tel: +45 70 22 23 43 Tel: +46 8 506 289 12
Mob: +45 24 48 00 36 Mob: +46 70 973 37 44
E-mail: lars.stenfeldt@nextlink.to E-mail: klas.astrom@traction.se

Om Nextlink
Nextlink är ett snabbväxande teknologibolag som sedan 1999 utvecklar, patenterar och kommersialiserar egna telekomprodukter. Nextlink har vuxit med i genomsnitt 110% under de senaste tre åren, med stigande lönsamhet. De främsta produkterna är idag Bluespoon, Bluetooth-headset för konsumentmarknaden och Invisio, avancerade walkie talkie-headsetet med käkbensmikrofon, framförallt för militära specialförband och säkerhetsstyrkor. Tekniken i båda produkterna är patenterad. Nextlink har även utveckling och royaltybaserad försäljning av patenterade lösningar för högaktuella området IP-telefoni.

Läs mer på www.nextlink.to

Om Traction
Traction utvecklar tillväxtbolag enligt sin egen metodik, som bygger på att företag skapar en långsiktig tryggare tillväxt genom en fokusering på kundrelationer, kapitalflöde och riskhantering. För närvarande är Traction engagerat i ett 20-tal hel- och delägda bolag. Exempel på noterade Tractionbolag är: - AcadeMedia, Duroc, Haldex, JC, KnowIT, Softronic, Thalamus Networks m fl. AB Traction är noterat på Stockholmsbörsens O-lista.

Läs mer på www.traction.se

Bifogat dokument