2005-08-17 16:21:00

Traction: Rekordstor order till Tractions dotterbolag, tillväxtföretaget Tolerans

Tractions dotterbolag Tolerans AB har i en rekordstor order erhållit en beställning från MAN Roland Druckmaschinen AG på bolagets häftsystem. Orderns värde under perioden 2005-2007 uppgår till mer än 45 MSEK Tolerans kommer att installera häftsystemen i MANs nyutvecklade Colorman XXL pressar som beställts för News Internationals nya produktionsanläggningar i Enfield, norr om London, Glasgow och Knowsley, nära Liverpool.

"Denna order är en milstolpe i den accelererande utvecklingen av marknaden för in-line häftning och den största ordern någonsin för denna typ av utrustning" säger Michael Kron, VD för Tolerans. "SPEEDLINER® systemet har, från lanseringen i början av 2003, haft stora framgångar företrädesvis i Europa, men även i Asien och i Nordamerika".

Installationen i News Internationals anläggningar blir helt unik och kommer att levereras under perioden 2005-2007 vilket innebär en fortsatt stark expansion för verksamheten i Tyresö. Användandet av häfttekniken i Storbritannien har snabbt vunnit terräng i samband med konverteringen från det större broadsheetformatet till tabloidformat samt i takt med gratistidningarnas frammarsch i landet. Intresset för att klammerhäfta tidningar växer just nu kraftigt i stora delar av Europa. Globalt har Tolerans vuxit med i genomsnitt 16 procent per år de senaste fyra åren och väntas fortsätta växa i än högre takt under de kommande åren.

"Stora order från Hong-Kong och Australien samt flera nya installationer i Sydafrika visar tydligt att användandet av vår teknologi inte längre är ett skandinaviskt fenomen. Marknaden har snabbt anammat de möjligheter våra maskiner erbjuder och vi skall växa i takt med den" avslutar Michael Kron.

För vidare information kontakta:
Petter Stillström Göran E. Larsson
VD Traction Ordförande Tolerans AB
+46-707 47 56 61 +46-705 65 68 69
petter.stillstrom@traction.se  

Om Tolerans
Tolerans är ett snabbväxande och världsledande högteknologiskt bolag som utvecklar, tillverkar och säljer häftsystem för dagstidnings- och civiltryckerier. Idén att använda häftningsteknologi för att binda samman tryckta produkter introducerades i slutet av 1960-talet och är nu en allmänt vedertagen teknik bland världens ledande tryckerier. Bolaget omsatte 65 MSEK år 2004 med en vinst om 7 MSEK. Tolerans huvudkontor är beläget i Tyresö, söder om Stockholm och bolaget är även representerat via lokala försäljnings- och servicepartners i över 25 länder i världen. Tolerans AB är ett helägt dotterbolag till O-listenoterade AB Traction. För mer information, vänligen besök Tolerans på: www.tolerans.com  

Om Traction
Tractions verksamhet bygger på en egen metodik för utveckling och förädling av företag där Traction är ägare. Tractions ägarroll baseras på ett aktivt och långsiktigt engagemang tillsammans med en entreprenör eller företagsledning samt andra delägare. För närvarande är Traction engagerat i ett 20-tal hel- och delägda företag exempelvis Haldex, Softronic, Thalamus Networks och Tolerans. Traction handlas på Stockholmsbörsens
O-lista. Läs mer om Traction på www.traction.se  

Bifogat dokument