2006-11-27 09:09:00

Traction: Swedish Tool AB tecknar avsiktsförklaring för samgående med Wikman&Malmkjell-gruppen

Tractions intressebolag Swedish Tool, som levererar maskiner och verktyg till verkstadsindustrin i Skandinavien och Baltikum, och Wikman&Malmkjell-gruppen, planerar ett samgående. Den nya företagsgruppen budgeterar en omsättning på drygt 350 miljoner kronor.

Swedish Tool och Wikman&Malmkjell blir därmed en av Sveriges största leverantörer av utrustning till verkstadsindustrin, med ett komplett sortiment som omfattar ett 60-tal internationellt kända varumärken. Kraven på maskinleverantörerna har skärpts och leverantörer fungerar alltmer som systemintegratörer och problemlösare. Den nya gruppen kan skapa helt nya möjligheter genom att ta ett större helhetsansvar och därmed hjälpa kunder att bli effektivare och mer lönsamma.

I den nya planerade gruppen ingår, förutom Swedish Tool och Wikman&Malmkjell AB, dotterbolagen Tool Center, Bonthron&Ewing, Vislanda Maskin samt försäljningsbolag i Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Det gemensamma produkt- och tjänsteutbudet omfattar såväl standardmaskiner som kundanpassade bearbetningsmaskiner, verktyg, projektledning, produktionsteknik, installation, underhåll, utbildning och finansiering.

Planen är att Swedish Tool och Wikman&Malmkjell-gruppen ska ägas av ett nytt moderbolag fr o m 1 januari 2007. Ett slutgiltigt avtal förväntas bli tecknat under december 2006.


För ytterligare information:

Petter Stillström, VD AB Traction, tel 08-506 289 00.

Bo Richter, Styrelseordf. Swedish Tool AB samt VD Bricad Holding AB, tel: 08-540 865 50.

-----------------------------------------------

Om Traction
Tractions verksamhet bygger på en egen metodik för utveckling och förädling av företag där Traction är ägare. Tractions ägarroll baseras på ett aktivt och långsiktigt engagemang tillsammans med en entreprenör eller företagsledning samt andra delägare. För närvarande är Traction engagerat i ett 20-tal hel- och delägda företag. Traction handlas på Stockholmsbörsens O-lista.
För mer information: www.traction.se

Om Swedish Tool AB
Swedish Tool AB är generalagent för en rad världsledande tillverkare av CNC-styrda svarvar, multifunktionella maskiner, fräsmaskiner, slip- och specialmaskiner samt verktyg och tillbehör. Företaget erbjuder också tjänster såsom produktionsoptimering, utbildning, kundanpassade serviceavtal samt finansiella lösningar. Swedish Tool etablerades 1992. Huvudkontoret ligger i Vallentuna.
För mer information: www.swedishtool.se.

Om Wikman&Malmkjell AB
Wikman&Malmkjell tillhandahåller kvalificerade maskiner, tillbehör och tjänster till bilindustrin, verkstadsindustrin, stålindustrin samt för elektronikproduktion och balansering.
Wikman&Malmkjell är generalagent för ett trettiotal tillverkare av bearbetningsmaskiner, verktyg och tillbehör. Wikman&Malmkjell AB etablerades 1959. Huvudkontoret ligger i Täby.
För mer information: www.wikman-malmkjell.se.

Bifogat dokument