2007-03-29 11:04:00

Traction: Traction ny delägare i Easy Interaction AB

Traction ny delägare i Easy Interaction AB
Traction är ny delägare i Easy Interaction AB. Bolaget har som affärsidé att leverera ett egenutvecklat "officepaket" baserat på interaktiva modulära applikationer via gränssnitt på Internet. Easys målgrupper är företag med produktgruppen "Easy Business Select" men även privatpersoner med produkten "Easy Family" som kommer att lanseras senare under 2007. Programmeringen är helt gjord i "Open Source" och utvecklingen är till 100% svensk.

"Easy Interaction har ett unikt horisontellt erbjudande till marknaden som vi tycker är intressant, säger Klas Åström på Traction. Produkten är helt utvecklad i Sverige och är programmerad i så kallad "Open Source" vilket attraherat oss", fortsätter Åström.

"Vi är mycket glada att Traction har investerat i Easy Interaction, säger bolagets styrelseordförande, Lars Blomberg. Vi har under vintern sökt extern finansiering och träffat många intresserade investorer. Att Traction "hakade på" ser vi som en bekräftelse på att bolagets produkter och strategier ligger rätt i tiden", avslutar Blomberg.

Tractions ägarandel uppgår till 20% och resterande aktier ägs av bolagets ledning, styrelse och tidigare investerare.

Easy Interaction startades av företagets VD, Lars Holmgren, 2000, och har idag ett 25-tal helt egenutvecklade it-moduler. Bolaget kommer att omsätta cirka nio miljoner kronor under 2007 och beräknas ha en kraftig omsättningsökning de närmaste åren. Easy Interaction har ett 40-tal företag och organisationer som kunder.



För ytterligare information kontakta:

Klas Åström, CFO Traction
klas.astrom@traction.se
08-506 289 12
www.traction.se

Lars Holmgren, VD Easy Interaction AB
lh@easyinteraction.se
070-595 10 22
www.easyinteraction.se

alt.

Lars Blomberg, styrelseordförande Easy Interaction AB
lars.blomberg@bbe.se
08-518 000 00/12

Bifogat dokument