2008-02-26 14:12:31

Easy Interaction och Bonnier lanserar Easy family

Tillsammans med bonnierägda familjesiten alltombarn.se, en av de 50 mest besökta hemsidorna i Sverige, lanserar PSA Easy Interaction AB nu Easy Family. Easy Family är en webbaserad applikation som underlättar planeringen och vardagslogistiken för barnfamiljer.

Tillgänglighet och samordning på nätet
 
Med denna nya webbaserade tjänst, Easy Family, erbjuds familjer en samordnad och lättillgänglig plats på nätet. Där får man en god överblick på veckans alla aktiviteter och familjens planering. Alltombarn.se bjuder på denna betaltjänst första månaden.
 
- Det här är bara början, säger Fredrik Strömberg som är chefredaktör på alltombarn.se. Framöver kommer vi att utöka med många nya spännande funktioner som tillför ytterligare nytta för våra användare. Med vår kunskap om familjers situation och deras behov kan vi utveckla Easy Family på alltombarn.se till att bli världens bästa familjeintranät. Det kommer vi att uppnå genom att vara lyhörda och lyssna på våra läsare, avslutar Fredrik.
 
Spännande samarbete
 
- Vi har tittat på flera möjligheter till samarbete med olika aktörer kring tjänsten.
Att det blev alltombarn.se och Bonnier föll sig naturligt eftersom vi kompletterar varandra och samtidigt delar visionen och viljan att hjälpa familjer strukturera sin vardag, säger Thomas Furuskog, affärsområdesansvarig på PSA Easy Interaction
 
Det centrala i Easy Family är en gemensam kalender som åtkomlig från vilken dator som helst med nätaccess, fortsätter Thomas och belyser även en mängd andra intressanta funktioner som ingår såsom gemensamt filarkiv med back up, adressbok, nyheter via RSS och en "att-göra-lista". Vilka funktioner som finns här i framtiden kommer användarna att påverka, avslutar Furuskog.
 
Easy Family tjänsten har webb 2.0 som utgångspunkt och är byggd i en Open Source miljö.
 
Traction är delägare sedan våren 2007 och har ett aktieinnehav motsvarande 26%. Övriga delägare är BBE, grundaren Lars Holmgren samt företagsledningen. Bolaget startade 2000 och har förutom en familjeplattform även lösningar för små och medelstora företag samt en skolplattform.
 


Pressmeddelande (PDF)