2008-10-15 16:10:49

Traction: Sourze släpper ny pappersupplaga: Sourze Weekend

Fredagen den 24 oktober inleder Nättidningen Sourze utgivningen av gratistidningen Sourze Weekend. Den kommer att delas ut i anslutning till det kommunala färdnätet i Stockholm på motsvarande sätt som Stockholm City, men på fredagseftermiddagar, mellan ca 13 och 18. Inledningsvis kommer Sourze Weekend att delas ut den sista fredagen varje månad, men veckoutgivning är fullt tänkbar längre fram.

- Vi har gjort det här förut, men den här gången kommer vi inte bara att trycka material från sourze.se. En mycket stor del av innehållet i Sourze Weekend kommer att produceras i samarbete med ett urval bloggar och andra internetsajter, vilka ofta har en specialisering på ett visst område, men inga egna planer på att gå i tryck. Vi bygger ett nätverk av samarbeten och kommer lyfta fram våra partners så mycket vi kan. Innehållet kommer att vara helt anpassat till vad vi tror Stockholmare intresserar sig för under veckosluten.  Målgruppens ålder styrs naturligt av vilka som ute i den kommunala trafiken under fredagseftermiddagen, på väg hem. Det känns som ett fantastiskt roligt och modernt sätt att skapa media på, säger Carl Olof Schlyter, chefred och operativt ansvarig på Sourze.

- Det är en utmaning att inleda utgivning av en gratistidning i Stockholm samtidigt som Schibsted och Bonniers kapitulerar. Men Sourze Weekend har ett annat koncept än sina föregångare, både ur redaktionellt och företagsekonomiskt perspektiv. Det, kombinerat med att successiv utvidga verksamheten bara vartefter kostnadstäckning uppnås, tror jag kan visa sig vara ett framgångsrikt sätt att driva ett modernt medieföretag på, säger Bengt Stillström, styrelseordförande i Traction AB som är huvudägare i Nättidningen Sourze AB sedan april 2008.


För vidare kommentarer:

Bengt Stillström, 08-506 289 03

Carl Olof Schlyter 073-666 39 01
 
Om Sourze:
Sourze startade i januari 2001 och är en av världens första tidningar som skrivs av läsarna själva, idag ofta kallade medborgarjournalistiska tidningar. Förutom tusentals okända skribenter har många offentliga personer skrivit på Sourze, t ex Kung Carl XVI Gustaf, Fredrik Reinfeldt, Lukas Moodysson, Mona Sahlin, Peter Althin, Mats Wilander och Horace Engdahl. Helt okända Sourzeskribenter har också fått göra intervjuer med världsartister som Hugh Grant och Katie Melua och med massor av svenska artister som Thomas Di Leva, Wille Crawfoord, Adam Tensta,  Amanda Jenssen, Sibel och Christian Walz. Just nu är Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann och Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand krönikörer. Sourze ägs sedan april 2008 av Zitiz AB som i sin tur ägs av det börsnoterade investmentbolaget Traction AB.
 

Pressmeddelande (PDF)