2009-05-27 14:29:39

Gnosjö Plast AB ansöker om företagsrekonstruktion

Styrelsen i Gnosjö Plast AB har onsdagen den 27:e maj skickat in en ansökan till Jönköpings tingsrätt om företagsrekonstruktion.
 
Gnosjö Plast AB tillverkar plastdetaljer genom tillverkningsmetoderna formsprutning och formblåsning. Kunderna kommer främst från fordonsindustrin och tunga fordon. Omsättningen 2008 uppgick till 112 MSEK. Bolaget är ett helägt dotterbolag inom Traction koncernen.
 
Den senaste tidens kraftiga nedgång i volymer från fordonsindustrin och tunga fordon har slagit hårt på bolagets lönsamhet.
 
Gnosjö Plast har investerat i modern utrustning och trots kraftfulla förbättringar och åtgärder det senaste året har bolaget inte lyckats anpassa kostnadsmassan efter de extremt låga volymerna. Bolaget ser ingen stark tillväxt i befintliga volymer inom den närmsta tiden.
 
Styrelsen för Gnosjö Plast hoppas att under en rekonstruktion kunna finna en lösning tillsammans med kunder, personal och övriga aktörer för att skapa en grund för framtida långsiktig lönsamhet och konkurrenskraft.
 
Gnosjö Plasts resultat efter finansnetto uppgår för perioden jan-april uppgick till -9,9 MSEK varav det första kvartalet -7,6 MSEK. Traction koncernens fordringar på Gnosjö Plast är i storleksordningen 20 MSEK. Traction äger därutöver genom Gnosjö Fastighets AB bolagets produktionslokal i Gnosjö om drygt 15.000 kvm med ett bokfört värde om 23 MSEK per sista mars 2009.
 
 
Stockholm den 27 maj 2009
 
AB Traction
 
 
Petter Stillström
Verkställande direktör

Gnosjö Plast AB ansöker om företagsrekonstruktion