2009-12-04 11:27:13

Traction startar fondförvaltning genom förvärv av Thenberg Fonder AB

Traction har idag avtalat med Thenberg & Kinde Fondkommission om förvärv det helägda dotterbolaget Thenberg Fonder AB. Affären är villkorad av att Finansinspektionen godkänner Traction som ny ägare av bolaget vilket beräknas ske i början av 2010 då Traction också tillträder som ägare av verksamheten.
 
Thenberg Fonder förvaltar idag nio specialfonder, huvudsakligen inriktade mot den svenska aktiemarknaden.
 
Bolaget kommer i samband med ägarförändringen att byta namn till Traction Fonder AB vilket kommer att utgöra en separat verksamhet inom Traction vid sidan om Tractions övriga engagemang och placeringsverksamhet. Ulf Deckmark, som idag är Vd för Bolaget, kommer även framöver att ansvara för verksamheten.
 
Traction Fonder AB planerar att koncentrera antalet fonder, men också komplettera med fonder med speciell Traction-filosofi och inriktning. Traction har under mycket lång period uppvisat hög avkastning på sina placeringar, men det har varit svårt för allmänheten, institutioner och andra större investerare att på ett effektivt sätt kunna investera i denna inriktning. Detta förvärv kan lösa det problemet med bibehållen likviditet i placeringen även vid större volym.
 
Frågor besvaras av undertecknad på telefon 08-506 289 18 och Carl-Magnus Kindal, Thenberg & Kinde Fondkommission AB på telefon 031-745 50 00.
 
 
AB Traction
 
 
Petter Stillström
 
Verkställande direktör

Traction startar fondförvaltning genom förvärv av Thenberg Fonder AB