2013-07-03 08:45:00

AB Traction: Ankarsrum Die Casting avslutar sin rekonstruktion utan förluster för fordringsägarna

Tractions helägda dotterbolag Ankarsrum Die Casting AB avslutar idag den 3 juli 2013 sin rekonstruktion, som inleddes den 23 april 2013.

Ankarsrum Die Casting bedriver gjuteriverkamhet i form av pressgjutning av högteknologiskt gjutgods i aluminium samt efterbearbetning. Bolaget har en unik kompetens i att producera och bearbeta avancerat gjutgods i aluminium till bra kvalitet.

Under rekonstruktionsperioden har Ankarsrum Die Casting tecknat förnyade avtal med två av bolagets största kunder. Bolaget har dessutom under rekonstruktionen nått en förlikning med sin största kund angående den reklamation som framställdes 2009. Den tvistiga reklamationen var huvudskälet till att bolaget försattes i rekonstruktion.

Rekonstruktionen avslutas med att alla leverantörer får fullt betalt och en överenskommelse om återbetalning av utbetald lönegaranti till Staten.

Ankarsrum Die Casting går därmed ur rekonstruktionen som ett starkare bolag.

"Ankarsrum Die Casting AB:s rekonstruktion har varit framgångsrik. Samtliga fordringsägare får fullt betalt. Detta är ett bra exempel hur genomtänkta och skyndsamma insatser kan resultera i en lyckosam rekonstruktion", säger Lars Nylund, rekonstruktör, Advokatfirman Fylgia.

Stockholm den 3 juli 2013

AB Traction

Petter Stillström

 

 

För ytterligare information kontakta:

Petter Stillström, Verkställande direktör, tel: 08-506 289 00

 

 

 

Ankarsrum Die Casting avslutar sin rekonstruktion