2015-06-01 15:00:00

AB Traction: Nilörngruppens B-aktie noteras på Nasdaq First North Premier

Traction och Investor har i samförstånd med styrelsen för Nilörngruppen beslutat att genomföra en ägarspridning av Nilörngruppens B-aktie och efterföljande notering på Nasdaq First North Premier. Första dag för handel planeras till den 12 juni 2015.

Nilörngruppens pressmeddelande bifogas detta meddelande där erbjudandet, villkor jämte bakgrund och motiv finns beskrivet. Prospekt kan laddas ner på nilorn.com, penser.se och på avanza.se.

Traction har varit storägare i Nilörngruppen sedan 2005 och blev i samband med ett offentligt bud 2009 majoritetsägare då bolaget också avnoterades från Stockholmsbörsen. Nilörngruppen har sedan 2009 utvecklats mycket positivt och för 2014 uppgick omsättningen till 458 Mkr och resultatet före avskrivningar till drygt 54 Mkr. Nilörngruppen ägs till cirka 70% av Traction, 14% av Investor samt av ytterligare 100 aktieägare.

För att möjliggöra ägarspridningen och skapa förutsättningar för en fungerande handel i bolagets aktie har Traction åtagit sig att avyttra maximalt cirka hälften av sitt innehav. Traction avser långsiktigt att kvarstå som huvudägare i Nilörngruppen.

Värderingen av Nilörngruppen har fastställts i samråd med bolagets finansiella rådgivare Erik Penser Bank och baseras bl.a. på diskussioner med vissa institutionella investerare som också på förhand, på samma villkor som allmänheten, har åtagit sig att förvärva motsvarande knappt 18% av aktierna i bolaget. Investeringsåtagandena är villkorade av att samtliga villkor för upptagande av handel av bolagets aktie är uppfyllda senast den 12 juni 2015. Jämfört med Tractions bokförda värde per den 31 mars 2015, inklusive beaktande av erhållen utdelning under det andra kvartalet, implicerar den fastställda värderingen en positiv differens om cirka 150 Mkr.

AB Traction

Petter Stillström
08-506 289 18

 

NoteringNilorn