2016-03-04 08:30:00

AB Traction : Traction blir delägare i Eitech Holding AB

Traction har genom förvärv av aktier och efterställd skuld investerat 30 MSEK i Eitech Holding AB. Efter transaktionen uppgår ägandet till 10,0 % av kapitalet och 3,6 % av rösterna.

Eitech Holding AB är ett onoterat och nybildat bolag som har skapats i samband med utköpet av Goodtech Intressenter, namnändrat till Eitech, ur Goodtech ASA. Huvudägare är familjen Rolf Tannergård och VD i det nystartade bolaget är Olle Backman. Huvudkontoret ligger i Umeå.

1994 startade Rolf Tannergård det tekniska installationsbolaget El & Industrimontage Svenska AB (EIAB) genom förvärvet av Siemens Montage norrlandsverksamhet. Bolaget noterades på Aktietorget 2001, och Traction kom att bli delägare i EIAB, innan Rolf Tannergård tillsammans med personalen köpte ut bolaget 2007. 2010 slogs EIAB ihop med Goodtech ASA där verksamheten samlades i Goodtech Intressenter-koncernen.

Efter utköpet omsätter Eitech omkring 2 miljarder SEK med 1 200 medarbetare spridda på ett 30-tal orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Bolaget erbjuder ett brett tjänste- och produktutbud inom tekniska installationer där el, infrastruktur och industri utgör de stora segmenten.

Stockholm den 4 mars 2016

AB Traction

Petter Stillström

Traction blir delägare i Eitech Holding AB