Regnskabskontrol af årsregnskabet 2008/09

27.August 2010 at 18:00:00 CET

Fondsrådet har i perioden marts til august 2010 gennemført en regnskabskontrol af Euroinvestors årsrapport for året 2008/09. Fondsrådet skal løbende kontrollere, at børsnoterede selskaber overholder reglerne om finansiel information i årsrapporter og delårsrapporter.

Det bemærkes, at ingen af de konstaterede fravigelser påvirker resultatet for koncernen for 2008/09.

Euroinvestors ledelse er enig i Fondsrådets påbud og konklusioner. Euroinvestor er i denne forbindelse blevet enige med Fondsrådet om, at de påkrævede korrektioner indarbejdes i årsrapporten for 2009/10 som alternativ til udarbejdelse af korrigeret årsrapport for 2008/09.

Det er aftalt med Fondsrådet, at nedenstående ændringer, der er påbudt af Fondsrådet, vil blive indarbejdet i Euroinvestors kommende årsrapport for 2009/10, som bliver offentliggjort den 16. september 2010:

  1. Der angives sammenligningstal i note for anlægsaktiver.
  2. Det fremgår af årsrapporten for 2008/09, at årsrapporten aflægges efter IFRS. Der mangler oplysninger om modervirksomhedens referenceramme. Det oplyses fremadrettet i anvendt regnskabspraksis, at årsregnskabet for modervirksomheden aflægges efter årsregnskabsloven. Kapitalandele i dattervirksomheder indregnes således fortsat efter indre værdis metode og metoden oplyses i anvendt regnskabspraksis.
  3. I afsnit om anvendt regnskabspraksis- beskrives målegrundlaget for finansielle gældsforpligtigelser.
  4. Selskabet ændrer præsentationen af egenkapital i balancen således, at den følger kravene i IAS 27.
  5. Det fremgår af årsrapporten for 2008/09, at årsrapporten aflægges efter IFRS. Der mangler oplysninger om modervirksomhedens referenceramme. Det oplyses i anvendt regnskabspraksis, at årsregnskabet for modervirksomheden aflægges efter årsregnskabsloven Der udarbejdes således ikke en pengestrømsopgørelse for modervirksomheden i lighed med tidligere år.
  6. I afsnit om anvendt regnskabspraksis oplyses om hvordan selskabet behandler og forholder sig til foretagne nedskrivningstest af virksomhedens aktiver.
  7. Der udarbejdes en redegørelse for årets skatteomkostning (skatteafstemning) samt redegørelse for hver type af midlertidige forskelle for de udskudte skatteaktiver og forpligtigelser.
  8. Ledelsespåtegningen udarbejdes i overensstemmelse med årsregnskabsloven.
  9. Det præciseres under segmentoplysninger, at selskabet udelukkende har et rapporteringspligtigt segment.
  10. Der gives oplysninger omkring aktiekapital og egne aktier iht. IAS 1 afsnit 76, og årsregnskabsloven § 76 samt oplysninger om indtjening og udvandet pr. aktie.
  11. Selskabet vil oplyse om vedtagne men endnu ikke ikrafttrådte standarder.
  12. Selskabet vil oplyse fyldestgørende om virksomhedens warrantsprogrammer til sine medarbejdere.
  13. Selskabet vil oplyse om transaktioner med nærtstående parter.
  14. Selskabet vil klassificere udskudt skat som en langsigtet gældsforpligtigelse.
  15. Selskabet vil oplyse om den præcise ejerandel for hver aktionær, der besidder 5 % af egenkapitalen eller mere.

Uddybning og kommentarer til de 15 punkter vil blive offentliggjort på Fondsrådets hjemmeside. 

Fremadrettet har Euroinvestor foretaget nogle interne forbedringer af regnskabsprocesser m.v. Herudover har koncernen, som oplyst ved fondsbørsmeddelelse af 5 juli 2010, valgt KPMG som koncernens nye revisor. I takt med at Euroinvestors forretning bliver mere kompleks og international, har KPMG den ekspertise som Euroinvestor har brug for fremadrettet.

Yderligere oplysninger kan fås hos CEO JA@euroinvestor.com