Berlingske Media køber sig ind i Boliga

01.Oktober 2010 at 12:08:51 CET

Berlingske Media køber knap 24,9 pct. af boligportalen Boliga af selskabets stiftere. Euroinvestor fastholder sin majoritetsejerandel og forventer, at Berlingske Media vil kunne bidrage væsentligt til at accelerere Boligas i forvejen positive udvikling og vækst både i Danmark og internationalt

Boliga blev etableret i 2007, med Euroinvestor.com A/S som hovedaktionær, og har på rekordtid vundet brugernes gunst og opnået et månedlig brugertal på 500.000. Nu indtræder Berlingske Media i ejerkredsen efter at selskabet har købt en ejerandel på knap 24,9 pct. af Boligas stiftere.

"Berlingske Media er den perfekte partner for Boliga og kan bidrage til at accelerere den positive udvikling i selskabet både i Danmark og internationalt. Vi er derfor begejstrede for at få netop Berlingske Media med i ejerkredsen", udtaler Euroinvestor.com A/S CEO, Jens Alminde og fortsætter: "Boliga har udviklet sig fra et iværksætterprojekt til en af Danmarks mest succesfulde internetvirksomheder.  Med de muligheder, som nu åbner sig og de værdier som Berlingske Media kan tilføre, går Boliga en spændende fremtid i møde - derfor har vi valgt at fastholde ejerandelen i selskabet. Det er ligeledes positivt at få sat en pris på vores ejerandel i Boliga, så vi overfor vores aktionærer kan vise hvilke værdiskabelsesmuligheder, der kan ligge i udviklingen af vores medieportaler. Parterne er imidlertid enige om ikke at oplyse prisen på handlen".

Boliga oplever fortsat vækst og har høstet flere priser både for sin innovative udnyttelse af nettet og for sin forretningsstrategi.

"Boliga har vist en helt ny og interessant vej på det digitale marked til at imødekomme brugernes behov, når det handler om at købe og sælge boliger. Boliga har på kort tid skabt sig en førerposition inden for boligsøgning i Danmark. Vi vil naturligvis gerne være medejer af en sådan spændende vækstvirksomhed, der har vist sin bæredygtighed, og som vi deler innovativt mindset med," siger Lisbeth Knudsen, koncernchef Berlingske Media.


Stifterne af Boliga glæder sig til samarbejdet med Berlingske Media.

"Berlingske Media når ud til 2,6 mio. danskere om ugen gennem alle deres udgivelser - en fantastisk kontaktflade, som Boliga nu også kommer i dialog med gennem vores nye fælles ejerskab. Jeg er sikker på, at vi har fået etableret et samarbejde, der giver bonus for begge parter, og vi fire stiftere glæder os ekstremt meget til, at vi kommer i gang med at udnytte alt det potentiale, der nu ligger for fødderne af os," siger direktør for Boliga, Ricco Zuschlag.

Boliga driver i forvejen boligportaler i Danmark, Sverige og Norge og det nye partnerskab åbner mulighed for at sætte yderligere skub i internationaliseringen gennem samarbejde med Berlingske Medias ejer, Mecom Group plc. Mecom er en europæisk medievirksomhed der gennem sine aktiviteter i Danmark, Norge, Holland og Polen når ud til 20 millioner læsere om ugen, og 24 millioner unikke besøgende på websiderne om måneden.

Efter transaktionen ser ejerstrukturen i Boliga ud som følger:

Euroinvestor.com A/S:                           50,34 pct.
Et af Berlingske Media A/S og de fire stiftere
i et nyt 50-50 ejet selskab:                    49,66 pct. 

Yderligere informationer
Jens Alminde, CEO Euroinvestor.com A/S, mobil 40 92 00 62.
Lisbeth Knudsen, koncernchef Berlingske Media A/S, mobil: 21 41 00 00.
Ricco Zuschlag, direktør Boliga ApS, mobil: 20 23 72 46.


Om Euroinvestor.com A/S
Euroinvestor er blandt Skandinaviens førende investorportaler.  Euroinvestor ejer og driver investorportaler i Danmark, Norge, Sverige, Frankrig, Holland, Italien, Spanien og England. Herudover ejer Euroinvestor majoriteten af Boliga, som er Skandinaviens største uafhængige boligportal.

Om Boliga
Boliga startede i januar 2007 som et fritidsprojekt for tre tidligere kolleger. Boliga.dk er en 100 % uafhængig boligportal for både boligsøgende og generelt interesserede i boligmarkedet. Mere end 500.000 danskere bruger Boliga.dk hver måned (Kilde: Google Analytics.) Siden juli 2007 har Euroinvestor.com ejet majoriteten af Boliga Aps.


Om Berlingske Media A/S
Berlingske Media er en af Danmarks største medieudgivere og leverandør af både trykte og digitale udgivelser. Nogle af vores mest kendte trykte medier er: Berlingske Tidende, B.T., Urban, Erhvervsbladet, Weekendavisen, Berlingske Nyhedsmagasin og Århus Stiftstidende.
Koncernen har i alt 2.850 medarbejdere med forskellige faglige kompetencer.
Berlingske Medias historie går helt tilbage til 1749, og virksomheden ejes i dag af britiske Mecom Group plc.

Om Mecom Group plc
Mecom Group er en europæisk medie og forbrugervirksomhed. Mecom gruppen ejer over 300 printtitler og over 200 websider i dens fire landedivisioner i henholdsvis Danmark, Norge, Holland og Polen. Tilsammen har Mecom 20 millioner læsere om ugen, og 24 millioner unikke besøgende på websiderne om måneden