Periodemeddelelse for 3. kvartal 2012 for Euroinvestor.com A/S

08.November 2012 at 15:03:42 CET

Fondsbørsmeddelelse nr. 10. 2012

8. november 2012

Periodemeddelelse for 3. kvartal 2012 for Euroinvestor.com A/S

Resume: Euroinvestor.com A/S fastholder på baggrund af udviklingen i årets første ni måneder forventningerne til helåret 2012. Forventningen er, at Euroinvestor.com A/S opnår en omsætning på mindst 25 mio. kr. (en stigning på mindst 14% i forhold til samme periode sidste år), og et resultat efter skat og minoriteter omkring 0 mio. kr.

Bestyrelsen har dags dato udsendt "teaser" materiale for Boliga ApS, til potentielt interesserede købere af Euroinvestor.com A/S' ejerandel. "Teaseren" er vedhæftet som bilag til denne regnskabsmeddelelse.

International fremgang for Euroinvestor.com A/S trods svære tider for annonce- og investormarkedet
Omsætningen har i 1-3. kvartal været 5% over samme periode året før. Det danske annoncesalgsmarked har fortsat været vanskeligt i 3. kvartal, mens den internationale forretning, både indenfor reklameindtægter, Investor Relations og øvrige Business to Business (B-t-B) indtægter har udviklet sig positivt. Resultatudviklingen følger forventningerne.

Euroinvestor.com A/S' fokus på den internationale forretning har foranlediget, at www.euroinvestor.com (henvendt til engelsksprogede brugere) siden lanceringen i oktober 2011, nu har rundet over 100.000 unikke besøgende per måned. Derudover har Euroinvestor.com A/S opbygget en tilfredsstillende pipeline af potentielle mediepartnere, som ventes at resultere i nye mediepartnerskaber i de kommende kvartaler. I 3. kvartal indgik Euroinvestor.com A/S et mediepartnerskab med norske TV2, hvor Euroinvestor.com A/S leverer widgets (Moduler med finansielle markedsinformationer) til TV2's webportal. Dette samarbejde ventes først at bidrage positivt til Euroinvestor.com A/S i 2013.

Euroinvestor.com A/S har som følge af fokus på kvalitet og produktudvikling opnået en bedre end forventet udvikling i salget af Investor Relations og øvrige B-t-B produkter. Disse produkter sælges især udenfor Danmark, og salget er jævnt fordelt i et globalt perspektiv. Det forventes, at disse indtægtskilder vil fortsætte med at udvise tilfredsstillende vækstrater på trods af de usikre finansielle markeder og udfordrende globale konjunkturer. Investor Relations forretningen og øvrige B-t-B forretningsmuligheder anses for, at være en vigtig del af Euroinvestor.com A/S' forretning, idet de kompenserer for de mere konjunkturfølsomme annonce- og brugerbetalingsindtægter. Desuden bidrager de til Euroinvestor.com A/S' internationaliseringsproces, hvormed afhængigheden af det relativt lille danske marked mindskes.

I 1. halvår 2012 vandt Euroinvestor.com A/S' nyudviklede portal "Cockpit" prisen i Danish Internet Awards som bedste produkt i kategorien Financial Services. Dette har efterfølgende skabt stor interesse for Cockpit produktet, og har åbnet nye muligheder for Euroinvestor.com A/S både i Business to Consumer (B-t-C) og B-t-B segmentet.

Fortsat fokus på lancering af nye produkter og international ekspansion
Euroinvestor.com A/S har i 2. halvår 2012 fortsat det hastige produktlanceringstempo. Dette omfatter lanceringen af;

  a) På Euroinvestor.dk: Level 2- og realtidskursabonnementer på adskillige internationale aktiemarkeder, samt peer group information for alle større danske og internationale aktier for Euroinvestor Plus abonnenter
     
  b) Investeringsspillet Bull Street Inc., som gik live den 23. oktober. Dette er en  investeringsspils-platform, som ventes udrullet i flere lande i 2013. Spillet forventes at øge indtægten fra brugerbetalinger fra tilgang af abonnenter i 2013 og årene fremover
     
  c) EuroinvestorPrivat.dk, Auktionssystem til indlånsindskud lanceredes ligeledes i oktober
     
  d) Webshoppen, som blandt andet indeholder realtidskurser og Level 2 informationer for adskillige internationale aktiemarkeder m.v. lanceredes i 3. kvartal i Norge og vil blive introduceret i flere lande i de sidste måneder af 2012
     
  e) Euroinvestor's aktieanalyseværktøjer udviklet i samarbejde med Saxo Bank og Factset. Dette lanceres i november og ventes at bidrage væsentligt til Euroinvestor.com A/S' vækst i de kommende år
     
  f) "Blogger konkurrencen" lanceredes tilsvarende i Danmark i november, hvilket ventes at øge kvaliteten af indlæggene i Danmarks største investor forum.


Euroinvestor.com A/S koncernen beskæftigede i alt 23 fuldtidsmedarbejdere ved periodens afslutning. Det er vigtigt for Euroinvestor.com A/S at være i stand til at bibeholde kompetente, kreative og dynamiske medarbejdere, da de er en forudsætning for Euroinvestor.com A/S` nuværende og fremtidige succes.

Boliga ApS
Boliga ApS, der er 50,3 % ejet af Euroinvestor.com A/S, udvikler sig tilfredsstillende, specielt set i lyset af det stillestående danske boligmarked. Boliga ApS lancerede i februar en ny portal ITvang.dk, der skal forøge gennemsigtigheden i tvangsauktionsmarkedet til fordel for både købere og panthavere. ITvang.dk har fået en meget positiv modtagelse i markedet, og ITvangs salgsresultater har været tilfredsstillende.

Som meddelt i halvårsregnskabsmeddelelsen, har Euroinvestor.com A/S besluttet sig for at undersøge muligheden for at afhænde selskabets 50,3% ejerandel i Boliga ApS, idet Boliga ApS ligger udenfor de forretningsområder som Euroinvestor.com A/S strategisk vil fokusere på. Selskabet har i dag udsendt teaser materiale til potentielle købere af Euroinvestor.com A/S' ejerandel. Teaseren inkluderes som bilag til denne periode meddelelse, idet teaseren indeholder ikke tidligere offentliggjort, information om Boliga ApS' indtjeningsforventninger til årene 2012-2015.

Forventninger til 2012
Udviklingen i de første ni måneder af 2012 giver ikke anledning til at ændre Euroinvestor.com A/S` økonomiske mål for koncernen for året 2012. Disse er:

  • At koncernomsætningen vil udgøre mindst 25,0 mio. kr. mod 21,9 mio. kr. i kalenderåret 2011 svarende til en vækst på mindst 14 %.
  • Årets resultat efter skat og minoriteter fastholdes tillige på omkring 0 kr. Dette skal ses i forhold til 15,2 mio. kr. i 2010/11 eller 0,8 mio. kr. når der reguleres for en engangsindtægt på 14,4 mio. kr. I sammenligningen skal der desuden tages højde for, at 2010/11 var et 18 måneders regnskab pga. omlægning af regnskabsåret til kalenderåret.
  • Euroinvestor.com A/S vil fortsat have fokus på sine langsigtede vækstambitioner, hvilket indebærer, at fortsat internationalisering og produktudvikling vil have højere prioritet end de kortsigtede økonomiske resultater. Den fortsatte usikkerhed omkring den globale økonomiske situation, påvirker Euroinvestor.com A/S` primære indtægtskilder i negativ retning. Der vil fortsat blive udviklet nye og forbedrede produkter, men i et mere afdæmpet tempo for at bevare selskabets stærke finansielle beredskab.
  • Euroinvestor.com A/S forventer, at udrulle nye interessante produkter i fjerde kvartal af 2012, samt at indgå i nye mediepartnerskaber. Begge forhold, som ventes at sikre selskabets fortsatte vækst i de kommende år.

For yderligere information
Euroinvestor.com A/S, Jeff Saul, CEO, js@euroinvestor.com, (+45) 20 20 10 32.

Om Euroinvestor
Euroinvestor.com A/S er iblandt Skandinaviens førende investorportaler. Euroinvestor ejer og driver investor- og privatøkonomiportaler i Danmark, Norge, Sverige, Frankrig, Holland, Italien, Spanien og England. Herudover ejer Euroinvestor.com A/S 50,3 pct. af Boliga, som er Skandinaviens største uafhængige boligportal.

Bilag: Boliga teaser materiale