Årsregnskabsmeddelelse 2012 for Euroinvestor.com A/S

04.Marts 2013 at 12:08:59 CET

Euroinvestor.com A/S

Fondsbørsmeddelelse nr. 2. 2013 

Årsregnskabsmeddelelse 2012 for Euroinvestor.com A/S

Resume: Resultat for 2012 som forventet og tilfredshed med årets generelle udvikling.

Euroinvestor.com A/S-koncernen opnåede i 2012 en omsætning på 27,8 mio. kr. mod 38,9 mio. kr. for 2010/11 (18 mdr.). Omsætningen og resultatet er på niveau med de udmeldte forventninger for 2012.

I betragtning af, at online annoncemarkedet og de finansielle markeder i 2012 fortsat har været præget af tilbageholdenhed pga. usikkerhed og stagnation, er Euroinvestor.com A/S tilfreds med årets aktivitetsniveau og udviklingen generelt.

Euroinvestor.com A/S-koncernen opnåede i 2012 en omsætning på 27,8 mio. kr. mod 38,9 mio. kr. for 2010/11 (18 mdr.). I forhold til omsætningen i kalenderåret 2011 (12 mdr.) steg omsætningen med  27 %, hvilket dækker over en næsten uændret omsætning i første halvår og mere end 50 %'s omsætningsvækst i andet halvår. Omsætningsstigningen i 2. halvår 2012 var drevet af enkelte større reklamekampagner på tværs af alle Euroinvestor.com A/S` portaler i Europa, samt fortsat høj vækst indenfor Investor Relations-Services og B-t-B løsninger.

Resultat før skat blev -0,8 mio. kr. mod et resultat før skat i 2010/11 (18 mdr) på 15,2 mio. kr., hvoraf 14,4 mio. kr. kan henføres til genmåling af kapitalandele i Boliga ApS som følge af overgangen fra at være et datterselskab til et joint venture. Resultatudviklingen i 2. halvår 2012 er væsentligt forbedret i forhold til 1. halvår 2012, samt i forhold til samme periode i 2011. Denne udvikling skyldes ligeledes, de ovenfor omtalte reklamekampagner og udviklingen indenfor Investor Relations-Services og B-t-B løsninger.

Resultat før skat har også været påvirket af et generelt øget aktivitetsniveau, lancering af nye produkter og af et øget serviceniveau overfor brugerne, hvilket har resulteret i tilgang af nye medarbejdere. I forbindelse med produktudviklingen har der endvidere været tilknyttet eksterne konsulenter, som har udført opgaver for Euroinvestor.com A/S.

Som følge af ovenstående er årets resultat -0,5 mio.kr. mod 15,1 mio. kr. sidste år.

Koncernens egenkapital udgør 45,1 mio. kr. pr. den 31. december 2012 sammenholdt med 45,8 mio. kr. pr.  31. december 2011.

Koncernen har i 2012 haft en neutral pengestrøm fra driften på 0 mio. kr. mod 19,4 mio. kr. i 2010/11.

Samlet er koncernens likvide beholdninger på 17,0 mio. kr. pr. 31. december 2012.

Forventet salg af Boliga ApS

Euroinvestor.com A/S' bestyrelsen besluttede i august 2012 at undersøge muligheden for at afhænde Euroinvestor.com A/S' ejerandele (50,3 %) i Boliga ApS.

Bestyrelsen anser det for sandsynligt, at afhændelsen finder sted i 2013.

Forventninger til 2013

Euroinvestor.com A/S har i det seneste års tid befundet sig i en markant omstillingsfase, hvor nye indtægtskilder skal drive den fremtidige vækst. Reklameindtægter har i mange år genereret mindst 75 % af Selskabets totale indtægter. Denne indtægtskilde er særdeles konjunkturfølsom og ydermere sker der væsentlige ændringer i markedet. For blot at nævne nogle af disse omvæltninger, så forøges "inventory" (mængden af reklameplads på internettet) markant i disse år og aktører som Google og Facebook er stærkt medvirkende til denne udvikling. Dette medfører, at der vil være et nedadgående prispres på det generelle internet annoncemarked. Derudover tilgås internettet i stigende omfang fra mobile enheder, såsom smartphones og tablets og disse enheder har mindre plads til reklamer, hvilket stiller krav til branchen om at finde nye annonceformater, som kan kompensere for denne omstilling.

Euroinvestor.com A/S er begunstiget af, at befinde sig i premium segmentet, som i mindre grad er udsat for det samme prispres som massemarkedet, men ikke desto mindre stiller ovenstående udvikling store krav til Selskabet om at udvikle nye annonceformer og formater for at kunne opretholde og forøge reklameindtægterne i de kommende år.

Euroinvestor.com A/S forventer at forøge antallet af brugere, såvel i Danmark og især internationalt i 2013 og dette burde, alt andet lige, medvirke til at modvirke ovenstående pres på reklameindtægterne. Der er imidlertid stor usikkerhed omkring denne indtægtskilde, specielt set i lyset af, at Selskabet ikke kan antage, at de store annoncekampagner som Selskabet afviklede i 2. halvår 2012 vil gentage sig i 2013. Euroinvestor.com A/S forventer derfor, at reklameindtægterne vil mindskes i 2013.

For hele koncernen forventer Euroinvestor.com A/S for 2013 en omsætning på mindst 25,0 mio. kr. mod 27,8 mio. kr. i 2012. I denne forventning er der antaget betydelig vækst indenfor Selskabets øvrige indtægtskilder, såsom brugerindtægter, investeringsspil, IR-Services og andre B-t-B løsninger.

Specielt indenfor de nyere indtægtskilder er der en vis usikkerhed omkring, hvor hurtigt disse vil bidrage til indtægterne, idet dette afhænger af, hvor godt disse produkter bliver modtaget i markedet og af hvor hurtigt Euroinvestor.com A/S vil være i stand til at indgå internationale partnerskaber, som kan bidrage til hurtigere penetration af nye markeder udenfor Danmark. Årets resultat før skat forventes at ligge i intervallet -2 mio. kr. til 0 mio. kr. mod -0,8 mio. kr. i 2012.

Euroinvestor.com A/S vil fortsat have fokus på sine langsigtede vækstambitioner, hvilket indebærer, at fortsat internationalisering og et højt produktudviklingstempo vil have højere prioritet end de kortsigtede økonomiske resultater. Derudover hersker der fortsat en vis usikkerhed omkring den globale økonomiske situation, hvilket kan påvirke Selskabets primære indtægtskilde, reklameindtægter, i negativ retning.

Det forventede resultat for 2013 indeholder ikke en forventet avance ved et eventuelt salg af Euroinvestor.com A/S' ejerandele i Boliga ApS. Dette salg forventes at finde sted i 2013, såfremt Euroinvestor.com A/S kan opnå en tilfredsstillende avance ved dette.

Der henvises til selskabets årsrapport for 2012, der er offentliggjort samtidig med denne meddelelse.

Generalforsamling:

Generalforsamling afholdes 17. april 2013 på selskabets adresse.

For yderligere information:

Kontakt Jeff Saul, Adm. Direktør. tlf: +45 20 20 10 32, js@euroinvestor.com

Euroinvestor er Danmarks største investorportal - se mere på: www.euroinvestor.dk.