21.04.2016 17:00:00 CET

Nexstim Abp meddelar om byte av vd

Pressmeddelande, Helsingfors 21 april 2016 kl. 18.00

Nexstim Abp (NXTMH:HEX, NXTMS:STO), som är ett medicinteknikbolag vars syfte är att förbättra rehabiliteringen av strokepatienter genom icke-invasiv hjärnstimulering, meddelar att Janne Huhtala har lämnat posten som bolagets vd för att satsa på nya utmaningar.  Nexstims styrelseordförande Martin Jamieson kommer att överta vd-posten medan bolaget har inlett arbetet för att finna en ny permanent vd.

Janne Huhtala kommenterar meddelandet: "Efter mer än åtta år vid bolaget lämnar jag Nexstim när bolagets tekniska lösningar står inför en kommersialisering. Jag är övertygad om att bolaget kommer att få en avgörande betydelse för patienterna i framtiden."

Vd Martin Jamieson kommenterar: "Vi tackar Janne för hans insats för Nexstim i synnerhet under utvecklingsskedet och börsnoteringen.  Vi önskar honom allt gott för framtiden och ser fram emot att utse en ny vd. Nexstim är ett bolag med stor potential och den nya vd:n kommer att driva övergången från klinisk utveckling till kommersialisering speciellt på den amerikanska marknaden."

NEXSTIM ABP
Martin Jamieson, vd

För mer information gå in på bolagets webbplats på www.nexstim.com eller kontakta:

Nexstim                                                                                                       +44 77 1516 3942
Martin Jamieson, verkställande direktör                                                                                 

UB Securities Ltd (Certified Adviser)                                                         +358 (0)9 2538 0246

Consilium Strategic Communications                                                       +44 (0)20 3709 5700
Mary-Jane Elliott/Ivar Milligan/Laura Thornton                         nexstim@consilium-comms.com

Om Nexstim Abp
Nexstim är ett medicinteknikföretag som arbetar för att förbättra rehabiliteringen för strokepatienter. Nexstim är en teknisk föregångare inom hjärndiagnostik med sitt NBS-system (Navigated Brain Stimulation), den första och enda FDA-godkända och CE-märkta utrustningen för navigerad transkraniell magnetisk stimulering, eller nTMS (navigated Transcranial Magnetic Stimulation) som används för kartläggning av områdena för motorik och tal i hjärnbarken före ett kirurgiskt ingrepp. Baserat på samma teknikplattform har bolaget utvecklat en produkt för stroketerapi som kallas Navigated Brain Therapy (NBT®). Nexstims aktier finns noterade på NASDAQ OMX First North i både Helsingfors och Stockholm. Mer information finns på www.nexstim.com

 

Nexstim Abp