05.10.2016 08:00:00 CET

Nexstim Oyj:n teknologialle myönnettiin avainpatentti EU:ssa

Yhtiötiedote, Helsinki, 5. lokakuu 2016 klo 9.00

Nexstimin patenttioikeudet uraauurtavaan teknologiaan ja ohjelmistoon vahvistuivat

Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO), lääkintäteknologiayritys, joka on kehittänyt uraauurtavan navigoivaan kallon ulkopuoliseen aivostimulaatioon perustuvan laitteiston, ilmoittaa, että Euroopan patenttivirasto (EPO) on myöntänyt avainpatentin menetelmälle ja järjestelmälle, joilla tutkitaan liikeaivokuoren sekä kortikospinaaliradan tilaa.

Nexstimin navigointitoimintoa hyödyntävä aivostimulaatiojärjestelmä (Navigated Brain Stimulation eli NBS) on maailman kehittynein navigointitoimintoa käyttävä kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon perustuva järjestelmä (Transcranial Magnetic Stimulation, TMS) sekä ainoa, jolla sähkökenttä voidaan mallintaa aivoissa. Sähkökenttään ja lihassähkötutkimuksen vasteeseen perustuva navigointi lisää tarkkuutta, toistettavuutta ja annoksen hallintaa, minkä ansiosta TMS soveltuu kliiniseksi työkaluksi potilaiden yksilöllisessä hoidossa.

Myönnetty patentti vahvistaa yrityksen kattavaa patenttisalkkua entisestään. EU:n lisäksi sama patentti on jo myönnetty Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Nexstimin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Martin Jamieson kommentoi ilmoitusta seuraavasti: "Nexstimin teknologia uurtaa uusia uria navigointiavusteisen aivostimulaation saralla, ja nyt saatu hyväksyntä on lisävahvistus ennennäkemättömille ja täysin integroiduille NBS- ja NBT®-teknologioille."

NEXSTIM OYJ
Martin Jamieson, hallituksen pj. ja toimitusjohtaja

Lisätietoja saa verkkosivulta www.nexstim.com tai ottamalla yhteyttä:

Nexstim                                                                +44 771 516 3942
Martin Jamieson, hallituksen pj. ja toimitusjohtaja martin.jamieson@nexstim.com

UB Securities Oy (hyväksytty neuvonantaja)  +358 (0)9 2538 0246

Consilium Strategic Communications          +44 (0)20 3709 5700
Mary-Jane Elliott / Ivar Milligan / Laura Thornton  nexstim@consilium-comms.com

Tietoja Nexstim Oyj:stä
Lääkintäteknologiayritys Nexstim on ensimmäisenä hyödyntänyt teknologiaansa aivojen diagnosoinnissa NBS (Navigated Brain Stimulation) -laitteiston avulla. Se on ensimmäinen ja ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoivaan kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon (nTMS) perustuva laitteisto aivojen puhealueiden ja liikeaivokuoren leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Yhtiö on kehittänyt samalle teknologia-alustalle navigoituun aivoterapiaan perustuvan laitteiston (Navigated Brain Therapy, NBT®), joka on CE-hyväksytty käytettäväksi kroonisen neuropaattisen kivun, vakavan masennuksen ja aivohalvauksen hoidossa. Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Finlandin ja Nasdaq First North Swedenin markkinapaikoilla. Lisätietoja on verkkosivulla www.nexstim.com.

Tietoja kallon läpäisevästä magneettisesta stimulaatiosta (TMS)
TMS-järjestelmässä käytetään induktiokelaa, jonka synnyttämällä ajallisesti vaihtelevalla magneettikentällä luodaan sähkökenttä aivoissa. Riittävän voimakkaalle sähkökentälle altistuneilla alueilla sijaitsevat neuronit aktivoituvat tai stimuloituvat. NBS-laitteistossa TMS-induktiokelalla luotu sähkökenttä näkyy kerroksena potilaan aivojen anatomiaa kuvaavassa graafisessa esityksessä. Tarkastelemalla esitystä käyttäjä voi visualisoida sähkökentän ja asemoida vuorovaikutteisesti ja reaaliajassa TMS-kelalaitteen oikeaan kohtaan aivoja halutun alueen stimulointia varten. Stimulaatiovasteen mittaus tapahtuu integroidulla EMG-mittauksella, jolla pystytään rekisteröimään tarkasti stimulaation aikaansaaman motorisen herätevasteen (MEP) amplitudit ja latenssit. Tarkka henkilökohtainen annostaso saadaan määrittämällä motorinen kynnysarvo. Optimaalisen sähkökentän sekä potilaskohtaisten vastearvojen avulla voidaan määritellä asianmukainen stimulaatioannos, joka on tarkasti ja toistuvasti annettavissa.

Nexstim Oyj:n avainpatentti EU:ssa