PRESSMEDDELANDE  

2017-10-19  

Stillfront med i Deloitte Sweden Technology Fast 50

Stillfront har kommit med i Deloitte Sweden Technology Fast 50 2017. Deloitte Sweden Technology Fast 50 är en ranking av Sveriges 50 snabbast växande teknologiföretag, baserat på tillväxten i nettoomsättningen de senaste fyra åren. Rankingen inkluderar såväl publika som privata bolag och omfattar all typ av teknologi, från mjuk- och hårdvara till life science, kommunikation och clean technology. Mer information finns på: www.deloitte.se/fast50.

Stillfront har sedan noteringen hösten 2015 varje kvartal uppvisat en kontinuerlig hög och lönsam intäktstillväxt rullande 12 månader. Stillfront har sedan noteringen ökat antalet så kallade kärnprodukter (dvs spel som omsätter mer än 5 MSEK i årstakt) från fyra till fjorton och antalet studios har ökat från fyra till åtta.

"Stillfront har åtnjutit en enastående tillväxt de senaste åren. Vår tillväxt bygger på vår strategi att växa både organiskt och via förvärv. Vår successivt breddade portfölj av studios och spel bidrar till vår starka och jämna tillväxttakt", säger Jörgen Larsson, VD, Stillfront Group.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jörgen Larsson, CEO
+46-70-321 1800
jorgen@stillfront.com

Om Stillfront

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel - med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom åtta näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien samt OFM Studios i Tyskland. Gruppens spel distribueras globalt, och har sina huvudmarknader i Sverige, Tyskland, USA och MENA. För mer information, besök Stillfronts webbplats www.stillfront.com.

Utvalda Spel

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel, utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts, tilldelades på E3 och gamescom över 20 utmärkelser och lanserades i februari 2016. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Lara Croft Relic Run(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Tank Storm och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War är ett framgångsrikt mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel.