PRESSMEDDELANDE
2018-12-10

Simutronics återtar förläggartjänster för SIEGE: Titan Wars globalt med undantag för Kina

Simutronics, en studio inom Stillfront Group, har avslutat ett medförläggaravtal avseende mobilspelet SIEGE: Titan Wars med den New York-baserade förläggarpartnern Tilting Point.

Enligt ett nytt avtal kommer Tilting Point fortsatt att tillhandahålla förläggartjänster och marknadsföring av spelet i Kina men på global nivå kommer Simutronics att ansvara för förläggartjänster och marknadsföring av spelet från gruppen.

Simutronics är en ledande utvecklare av rollspel och mobila spel som till exempel DragonRealms, GemStone IV och Lara Croft Relic Run, den sistnämnda med mer än 23 miljoner nedladdningar. Tilting Point är den nya generationens spelbolagspartner som förser ledande utvecklingsstudios med expertis, tjänster och operationell support för att optimera högkvalitativa livespel framgångsrikt.

"Jag är mycket nöjd över det fortsatta partnerskapet med Tilting Point för den kinesiska marknaden då den erbjuder goda möjligheter för tillväxt för denna speltitel", kommenterar Jörgen Larsson, CEO, Stillfront Group.

"Tillsammans med teamet på Tilting Point har vi skapat en mycket bra start för SIEGE: Titan Wars. Vår kunskap inom marknadsföring har dock utvecklats sedan vi blev en del av Stillfront Group och därför tycker vi att det är en bra tidpunkt att gå vidare och flytta förläggartjänster och marknadsföring av spelet globalt inom gruppen", säger David Whatley, VD, Simutronics.

"Det har varit ett nöje att arbeta med Simutronics SIEGE: Titan Wars de senaste två åren", säger Samir El Agili, produktchef vid Tilting Point. "Vårt nuvarande fokus är att fortsätta bygga momentum och framgång för spelet i den kinesiska marknaden där vi ser enormt stora möjligheter."

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Sofia Wretman, Director IR & Communications
Tel: +46 708 11 64 30
sofia@stillfront.com                   

OM STILLFRONT

Stillfront är en grupp av oberoende utvecklare, förläggare och distributörer av digitala spel - med visionen att bli den ledande gruppen av indie-spelutvecklare och förläggare. Stillfront är verksamt genom tio näst intill självständiga dotterbolag: Bytro Labs i Tyskland, Coldwood Interactive i Sverige, Power Challenge i Sverige och Storbritannien, Dorado Online Games på Malta, Simutronics i USA, Babil Games i UAE och Jordanien, eRepublik Labs på Irland och i Rumänien, OFM Studios i Tyskland, Goodgame Studios i Tyskland och Imperia Online i Bulgarien. Koncernens spel distribueras globalt och har sina huvudmarknader i Tyskland, USA, Frankrike, UK, och MENA. För mer information, www.stillfront.com.

UTVALDA SPEL

Stillfronts portfölj inkluderar spel för en mängd plattformar. Unravel och Unravel Two är omskrivna konsolspel som är utvecklat av Coldwood i samarbete med Electronic Arts. Supremacy 1914 och Call of War är krigsstrategispel utvecklade av Bytro Labs. ManagerZone är ett sportsmanagementspel som lanserades 2001. DragonRealms och GemStone IV är så kallade MUD-spel med en mycket lojal spelarbas. Siege: Titan Wars(TM) är ett populärt mobilspel utvecklat av Simutronics. Nida Harb III och Admiral är mobilstrategispel med mycket starka spelarbaser, vilka förläggs av Babil Games. World at War och War and Peace: Civil War är framgångsrika mobil-strategispel från eRepublik Labs. Online Fussball Manager är ett ledande sportsmanagementspel. Empire och BigFarm är stora IP:n som drivs av Goodgame Studios. Imperia Online, är ett massivt onlinestrategispel för både webbläsare och mobila plattformar utvecklat av Imperia Online.